De fleste beslutninger træffer du med dine følelser

Og ikke ud fra rationale og fakta sådan som mange tror.

Det er faktisk ret svært at finde ud af, hvornår vi skal agere på en følelse, og hvornår vi skal lade den være. Det var eksemplerne i mailen et godt billede på.

4.png

Bare for at forvirre dig yderligere skal du vide, at ud over det med den ydre og indre påvirkning af følelser, er dine følelser forbundet med dit nervesystem, immunforsvar, fordøjelses- og hormonelle system. Og endelig kan det være svært at håndtere og navigere i dine følelser i et samfund, hvor det der bliver honoreret højest, er det rationelle og bevidste.

Og nu topper vi den lige med overbevisninger.

 

Du styres af andres overbevisninger

Hvis vi spørger dig om man må slå børn, om du kan lide rød peber, om Audi er pænere end BMW, ja, så kender du godt svarene.

Sådan er det også med alle mulige andre spørgsmål, hvor du lynhurtigt kan fortælle, hvad du synes er godt/dårligt, rigtigt/forkert og sandt/falskt. 

Hver gang du konkluderer noget, eller indtager et synspunkt, udelukker du andre konklusioner og andre synspunkter fra at være mulige. For hvis noget er godt, kan det ikke også være skidt. Dermed lukker du af for muligheden for, at noget kan være på andre måde, og faktisk udelukker du, at DU kan være på en anden måde.

Og så er det ikke engang dine egne overbevisninger!

Faktisk er vi fra 6-7 års alderen programmeret af en lang række såkaldte memes og 98% af tiden er vores tanker, synspunkter og konklusioner dermed slet ikke vores egne, men noget som vi har fra vores forældre, søskende, venner, lærere, medier, bøger, og oftest uden at vi overhovedet er bevidste om det.

Det er der for så vidt ikke noget galt i. Det ville være ret svært at fungere, hvis alle vores tanker skulle være bevidste hele tiden. Vi har brug for, at noget kører på automatik.

Følelsernes Kompas er udviklet af os, Mahtab Beigi og Jannie Ahle i Vilde Hjerters Akademi

Følelsernes Kompas er udviklet af os, Mahtab Beigi og Jannie Ahle i Vilde Hjerters Akademi

I vores metode ’Følelsernes Kompas’ kalder vi dette for Den Dømmende Stemme. Og der sker mange interessante ting, når vi begynder at lytte til, hvad vi dømmer og vurderer. Sommetider opdager du, at du går rundt med en overbevisning, der slet ikke passer til dig. Når du ved det, kan du begynde at være nysgerrig på, hvad der så er dig - hvilke værdier, der passer til dig.

Lige nu skal vi dog fokusere på, at du skal blive bedre til at lytte til din intuition – det nogle kalder din mavefornemmelse. Den hjælper dig nemlig godt på vej. For kroppen lyver aldrig!

Alle har en intuition! En grundlæggende naturlig viden. Alle har også potentiale til at blive bedre til at lytte til deres intuition.

Lyt til, hvad livet hvisker til dig. Så er det fri for at vælte ned over dig, fordi du ikke lyttede.

FB posts.png

I sidste uge lærte du det med at skabe ro. Det er nødvendigt at skabe ro omkring dig, hvis du vil være bedre til at lytte til din mavefornemmelse. Men det er også vigtigt at være fysisk, for din intuition er i din krop (sjovt nok!) og ikke i dit hoved. I dit hoved er det ’monkey brain’, der nemt tager over, som vi fortalte dig i sidste uge.

Så gå eller løb nu den tur, grav i haven, plant sommerblomster, ryd op i skabet, tag et dejligt bad.  Gør et eller andet fysisk, der kan skabe forbindelse til dine sanser og din krop, så dit hoved kan få en konkurrent, der faktisk er meget bedre til at give dig de svar, du søger.

Ugens øvelser

For at skrue op for din intuition kan du prøve disse 3 forskellige metoder.

 

3.png

’Jeg vidste det!’ Det har du helt sikkert sagt af og til. Prøv nu at tænke tilbage på en situation, hvor du efterfølgende tænkte, at du godt kendte udfaldet, men hvor du ikke handlede på den fornemmelse, du havde. Fik du en ubestemmelig følelse, som du fejede af banen, fordi du ikke kunne sætte ord på og forklare den rationelt? Prøv om du kan huske, hvordan din fornemmelse var. Hvor kunne du mærke den i kroppen? Næste gang du får en ubestemmelig fornemmelse, så øv dig i at tage den alvorligt og undersøge den nærmere. På den måde kan du lære at stole på, at din intuition har ret, og du kan lettere tro på den i fremtiden. 

2.png

Stil spørgsmål! Ikke til nogen, men til hmmmm…. din indre visdom/Gud/universet... For os må du kalde det, hvad du vil. Men du skal vide, at du har mulighed for at skabe kontakt til noget, der er større end dig selv, og øver du dig, vil du opleve, den styrke, der ligger i at stille spørgsmål.

Der er også noget helt hjerneteknisk med spørgsmål, men det kommer vi kun ind på i den fulde version af 'Følelsernes Kompas'.

Tricket er, at du ikke skal lede efter svar. Bare til spørgsmål, og tro på at svaret kommer til dig og lyt så. Virkeligt lyt efter svar.

De kommer til dig, men ikke med det samme. Ofte kommer svarene efter en god nats søvn, eller når du laver noget andet. Du må derfor skabe ro omkring dig, for at kunne høre eller fornemme svarene. Dine spørgsmål kunne fx være:

  • Vil det være en god ide for mig, at sige ja, til den opgave?
  • Er det nu jeg skal bruge penge på at købe hus/bil/sommerhus/rejse/andet?
  • Skal jeg søge det job?
  • Skal jeg tage på en date mere med ham der?
  • Vil det gå godt, hvis jeg siger sådan til min chef?

Stil spørgsmål og lyt med alle dine sanser.

 

1.png

Apropos dine sanser og det med at kroppen aldrig lyver. Du kan bruge kroppen til at lytte med. Når du bøvler med et spørgsmål, kan du bruge kroppen til at få svar. Igen, skab ro omkring dig fx med de øvelser, vi gav dig sidste lørdag. Stil så dig selv det spørgsmål, du har brug for svar på. Og mærk så efter i kroppen. Bliver den træt, tung eller urolig? Eller mærker du kroppen åbne op og blive let? Der har du dit svar. Og nej, vi taler ikke om tanker, analyser eller overvejelser. Vi taler om fysiske fornemmelser, som du kan mærke i din krop.

 

Vil du have det fulde udbytte af vores metode ’Følelsernes Kompas’ ?

De fleste af os har hverken et sprog for at tale om følelser, eller et begrebsapparat til at forstå og håndtere dem.

Billedet venligst udlånt af Refugium Smidstrup Strand

Billedet venligst udlånt af Refugium Smidstrup Strand

Det er derfor, vi fucker det op!

Det er derfor, vi bøvler med tillid og relationer. Både relationen til os selv - at give os selv lov til at være dem, vi er, - og i relationen til andre, til vores familie, venner, kolleger – til vores tribe, og dem vi er i fællesskab med.

Du kan lære ’Følelsernes Kompas’ så du bliver bedre til at navigere med og i dine følelser. Og oven i købet sammen med os, hvor vi er omkring dig, kan tage løbende snakke, hjælpe dig og besvare dine spørgsmål?

Den fulde pakke til antiinflammatorisk livsstil

Cristel fra Organomano

Cristel fra Organomano

Tag med os og vores søde samarbejdspartner, Cristel fra Organomano, på vores to dages retreat i juni.

Her skal vi ud over undervisning i vores metode ’Følelsernes Kompas’ og antiinflammatorisk livsstil, lave yoga, meditere, spise såååå lækker antiinflammatorisk mad, snakke, grine og gå tur på stranden. 

Bemærk, der er udsolgt d. 16.-17. juni, men stadig ledige pladser til dig d. 9. - 10. juni.

Billedet venligst udlånt af Refugium Smidstrup Strand

Billedet venligst udlånt af Refugium Smidstrup Strand

Er vores skønne juni-retreatet lige det selvforkælelse, du har brug for inden sommeren for alvor sætter i gang?

Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Og du får dit eget værelse med udgang til den smukke natur 2 min. gang fra stranden.

Har du spørgsmål til retreatet? Så send dit spørgsmål til os på kontakt@vildehjertersakademi.dk

Vi vil elske, at du er med

Husk, at du også altid er meget velkommen til at skrive til os, om de oplevelser, du har med øvelserne, og stille spørgsmål til dem.

Her står vi på terrassen udenfor undervisningslokalet vi skal være i på retreatet.

Her står vi på terrassen udenfor undervisningslokalet vi skal være i på retreatet.

Kh. Mahtab og Jannie