#Bliv dit barns bedste vejleder

Denne side var siden med videoer, da vi skulle have folk til at tilmelde sig webinarer, når de havde set videoerne. Når vi ikke kører webinarer, skal det ikke være denne side, der er synlig.

Forældre er vigtige for deres børns valg af uddannelse!

Men det kan være svært at hjælpe, hvis din teenager svarer ja, nej eller det ved jeg ikke, når du forsøger at tale med dem.

Os bro farve kopi.jpg

Det handler om mere end viden om uddannelser

Hej, vi hedder Matti og Jannie, og vi udgør Future by WE, der hjælper unge i valgprocesser og hjælper forældre med at blive…

Deres børns bedste vejledere!

Måske kender du også nogle af disse udfordringer:

  • Uddannelsessystemet er for komplekst, og du er bekymret for at nogle uddannelser kan være blindgyder, der lukker for muligheder. Måske bliver du også bange for, at dit barn skal vælge forkert.

  • Du vil gerne støtte dit barn, men føler måske, at de spørgsmål du stiller, gider din teenager ikke svare på eller bliver irriteret og svarer ‘det ved jeg ikke!’

  • Du er bange for at presse på, men også bange for at lade være.

Der er næsten ikke noget værre end, hvis vi som forældre føler, at vi ikke er i stand til at hjælpe vores børn.

Men måske ved du også…

At vi ikke hjælper de unge, når vi fortæller dem, at de kan vælge i mellem 4 forskellige gymnasiale og 102 forskellige erhvervsuddannelser. Vi skal tale med dem om andet end uddannelserne. Vi skal tale med dem om, hvordan man vælger.

I de to videoer nedenfor får du 4 fif, så du bedre kan hjælpe dit store barn i processen mod uddannelsesvalget og blive..

 
 

Video 1

#Bliv dit barns bedste vejleder

Alle forældre ønsker at give deres børn de bedste forudsætninger for et godt liv.

Alle forældre er optagede af at hjælpe dem med at lykkes med deres drømme om uddannelse og arbejdsliv.

Men de mange følelser og forestillinger om det gode liv, der er forbundet med at træffe de rigtige valg, kan gøre både os forældre og de unge usikre.

Video 2 finder du lige nedenfor.

Vil du vide mere om hvad, der ligger bag de unges usikkerhed og pres? Og hvordan du kan afhjælpe det?

Kom med på vores forældrekursus!

 

Video 2

#bliv dit barns bedste vejleder

Svarer din teenager kun ”ja”, ”nej” eller ”det ved jeg ikke”, når du spørger om uddannelsesvalg?

Kender du det at blive bekymret og utålmodig, fordi din søn eller datter virker usikker og uafklaret i forhold til fremtiden, jo mere du presser på for et svar?

Slip bekymringerne og se med her, hvordan du bliver dit barns bedste vejleder.

Vil du have en bedre dialog med din teenager om uddannelsesvalget?

 

Vores film er lavet i samarbejde med Dit Barns Fremtid, som vi anbefaler du tjekker ud her>

 

Når du har set video 1 og 2, er du…

Klar til webinar

Her får du gratis undervisning og konkrete opgaver, så du kan være mere i ro omkring dit store barn i processen mod uddannelsesvalget. Der er 2 webinarer. De tager 1 time hver.

Hvad får du ud af webinarene?

  • Du får viden om, hvad der er på spil i valgprocesser, et konkret værktøj til at navigere i de mange følelser, der er forbundet med valg, og hjælp til hvordan du støtter dit barn bedst muligt i valgprocessen. Og vi besvarer de spørgmål, du måt have om, hvad der foregår hos din tvivlende, usikre eller bekymrede teenager.

    Hvad kan du, når du har gennemført webinarene?

  • Når du har været med i begge webinarer og arbejdet med den opgave, vi giver dig, kan du lettere overkomme din egen tvivl, bekymring og usikkerhed omkring din teenagers uddannelsesvalg. Du får mere mod på tænke i anderledes retninger omkring uddannelse, og du har mere ro og tryghed i rollen som dit barns vejleder, så du bedre kan støtte dit store barn i valgprocessen.

Hvorfor er det svært for de unge i dag?

De har jo altid fået at vide, at de har alle muligheder. Men at få at vide, at de har alle muligheder, gør dem utroligt usikre, for hvad er så det rigtige - for mig? Læs mere>

 

Har din teenager brug for hjælp?

Vi tilbyder unge hjælp til at håndtere usikkerhed, pres og stress, så de dels kan udvikle deres valgkompetence og dels blive i stand til at fastholde deres motivation. Det foregår gennem et mentorforløb. Se mere her> om forløbet #hackdinfremtid.

Har du brug for at komme i kontakt med os? Så kontakt os lige her>

Vi glæder os til at høre fra dig!

Som forælder skal du opleve at have roen og viden nok til at kunne støtte dit store barn i hans/hendes valgprocesser. 

Unge skal opleve at have modet til at være sig selv, og føle at de kan modstå pres og stress, så de kan følge deres hjerte.


Mange hilsner

Matti & Jannie

Future by WE

Vores film er lavet i samarbejde med Dit Barns Fremtid, som vi anbefaler du tjekker ud her>