Teen2.jpg

Oplever du også at unge er pressede og stressede?

Det kan være i forbindelse med valg i det hele taget

… og i forbindelse med deres uddannelsesvalg.

Mange elever, også de uddannelsesparate i folkeskolen, efterspørger mere støtte til at vælge uddannelse. De unge, der vurderes uddannelsesparate modtager desværre ikke meget vejledning fra UU-centrene.

Et hav af hjemmesider med viden om de forskellige uddannelser, er ikke kun det, der hjælper dig eller dit store barn.

Men fordi der er meget lidt hjælp at hente, opfordrer de fleste forældre naturligt nok deres børn til at vælge det sikre, det de bedst kender, det de fleste tror, åbner flest døre – gymnasiet.

Faktisk er det, der lukker flest døre for unge et  halvdårligt eksamensbevis fra gymnasiet 

Så det vigtigste er at hjælpe den unge med at træffe et valg, der er det rette for dem, lige nu.

 

Fra overvældet til glad igen

Tvivl, bekymring, usikkerhed og frygt er alle følelser som gør, at vi kommer til at vælge det nemme, det kendte og det sikre frem for det rette. Det er også de følelser, der får os til enten at knokle eller helt at opgive, når vi bliver overvældede.

I Future by WE møder vi unge, der er voldsomt overvældede af alle de muligheder de får at vide, de har.

De har jo altid fået at vide, at de har alle muligheder. Men at få at vide, at de har alle muligheder, gør dem utroligt usikre, for hvad er så det rigtige - for mig?

Vi kan også høre på de unge, at de tror, at de tager et valg for livet, når de vælger uddannelse. Det er en forfærdelig byrde at bære på som 15-16 årig.

Og det er jo ikke sandt!

Hvor mange på 45-55 år kender du fx, der stadig laver præcist det, de troede, at de skulle, da de var 15 år?

Gør du selv? 

Vi hjælper dig til at

… få ro og viden om valgprocesser nok til at kunne støtte dit store barn i hans/hendes valg. 

Så dit barn oplever at have modet til at være sig selv, og føle at han/hun kan modstå pres og stress og følge sit hjerte.

For forældre

Se også hvad andre har sagt om forløbet for unge #hackdinfremtid


Har du brug for fakta?

Så siger en nyere undersøgelse fra Psykiatrifonden, at 51 procent af de adspurgte unge mellem 16 og 24 år, i høj grad eller i nogen grad er bekymret for at skuffe deres forældre ved ikke at have succes.

Psykiatrifondens undersøgelse siger noget om unge, der er i uddannelse. Men intet tyder på, at unge i processen med at tage et valg om ungdomsuddannelse, skulle opleve noget andet.

I en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut svarer 44% af eleverne i 8. klasse, at de oplever, at det er et stort pres at skulle vælge uddannelse, og 26% oplever ikke at få den hjælp, de har brug for. 

Alle undersøgelser viser, at forældrene - og mor har et lille forspring her - er afgørende for de unges valg af ungdomsuddannelse.  Derfor er det vigtigt, at forældrene er klædt godt på til at hjælpe deres børn bedst muligt i valgprocessen.

Vil du i kontakt med os om, hvad vi kan tilbyde?

Vi glæder os til at høre fra dig.